Ditt rengjøringsfirma i Skien og Porsgrunn. Vi rengjør både hjemme og på kontoret! La oss gjøre jobben for deg. Bestill nå!

Mikrofiberklut, et underverk

micro-fiber-cloth-2716115_640

eClean har utarbeidet denne veiledningen for bruk av mikrofiberkluter til rengjøring av hjemmet. Den absorberende kraften til dette materialet er den største fordelen, men det er andre grunner til at du bør vurdere å bruke dem i husarbeidet. Lær med oss ​​hvordan du sparer tid og penger med mikrofiberklut.

Hvorfor mikrofiber?

Våt eller tørt, mikrofiberkluter er et av de beste verktøyene for å rengjøre hjemmet ditt. Men før vi forklarer årsakene til denne uttalelsen, la oss huske egenskapene til dette materialet.

Mikrofiber er en veldig tynn syntetisk fiber, nesten usynlig for det menneskelige øye. Den er laget av polyester og polyamid som er kombinert i forskjellige proporsjoner for å oppnå denne typen stoff.

Strukturen har en stjerneform. Rommet som er igjen mellom trådene, er det som gir det evne til å absorbere væsker og beholde smuss. I motsetning til hva som skjer med bomullsfibre, som for eksempel er sylindrisk, og når det brukes i rengjøring krever bruk av vaskemidler å øke effektiviteten.

På den annen side reduserer mikrofiberkluter bruken av kjemikalier, da de er svært effektive av seg. Du trenger bare vann, og i noen tilfeller kan du legge til sitron, eddik eller natron for å forbedre resultatet.

Tips for å kjøpe mikrofiberkluter

fabrics-1324470_640

Når du kjøper kluter laget med dette materialet, se på de to hovedkarakteristikkene. Den første er forholdet mellom polyester og polyamid. Blant de kombinasjonene som kan oppnås er 75/25, 80/20 og 70/30.

En annen egenskap er tettheten som er uttrykt i gram per kvadratmeter (GSM). Jo høyere tetthet, jo mer absorberende blir håndkleet.

Ved å kombinere disse dataene kan du velge det beste produktet for en eller annen rengjøringsoppgave. Hvis du for eksempel skal vaske glass eller speil, kan du bruke et 80/20 GSM 350 klut. For å tørke støv eller mer generelle oppgaver kan du bruke en 80/20 220 GSM. Jo høyere kvaliteten på kluten er, jo høyere er prisen.

Som du kan se, er det forskjellige typer mikrofiberhåndklær. Avhengig av deres egenskaper, vil noen bli brukt til å polere overflater, fjerne smuss, tørke fuktige overflater, for eksempel kjøkkenhåndklær, etc. Den beste måten å vite hvilken som er best for hver oppgave er å teste dem.

Fordeler med å bruke mikrofiber til å rengjøre huset ditt

cleaning-service-3924238_640

Mikrofiberkluter kan brukes i et stort antall aktiviteter hjemme, utover badehåndklær. Mange bruker dem til å rengjøre badene, gulvet i huset, fjerne flekker fra møbler og rengjøre bilen, for å nevne noen få eksempler.

Det er et meget effektivt materiale for å forenkle rengjøringsarbeidet. Eliminerer smuss i noen få omganger og krever ikke kjemikalier. Dette betyr at du sparer penger fordi det ikke er nødvendig å kjøpe typiske rengjøringsmidler som voks eller glassrengjøringsmidler. Også ved å ikke behøve disse elementene eliminerer du rester som er igjen på overflatene.

Du vil også spare tid, siden noen av oppgavene du skal gjøre, er raskere med disse klutene. Huset ditt vil se renere ut med mindre innsats.

Kluter er holdbare og forblir nye i lang tid hvis du gir dem riktig omsorg. Derfor medfører dette også mindre kostnader.

Når det gjelder rengjøring av bilen, er de svært effektive da de ikke er slitende, derfor vil de ikke skade malingen. Og du kan bruke dem både inni og utenfor bilen.

Slik bruker du mikrofiberkluter til å rengjøre

Mikrofiberen er så absorberende at den fjerner fuktighet i dusjen eller skrubbegulv. Og så delikat som å polere glatte og skinnende overflater uten å skade dem. Du kan bruke den til aktivitet, alene eller med litt vann. La oss se flere eksempler på hvordan du rengjør med mikrofiberhåndklær.

For å fjerne støvet

Den enkleste måten å gjøre overflater støvfrie på er ved bruk av mikrofiberklut. For denne oppgaven brukes en tørr klut og du vil se resultatene umiddelbart.

Mange tar resirkulert filler for å tørke støv. Det som skjer er at partiklene forblir i luften, og på kort tid vil de være tilbake i det området du har rengjort. Hva disse mikrofiberklutene gjør er å felle støvet mellom sine fibre. Så vil huset ikke bare se renere, det forbedrer også luftens kvalitet.

Å rengjøre på badet

cleanliness-2799496_640

På badet kan du bruke den til å tørke dusjen eller badekaret etter at du har brukt den. I tillegg til å fjerne smuss fra veggene i dusjen. Tilsett eddik eller natron i litt vann for å erstatte kommersielle rengjøringsmidler.

Med mikrofiberkluter kan du også fjerne smuss som samles på benken og polere de krommede flater av kraner, håndklestativ, etc. På svært kort tid vil ditt bad se veldig rent ut.

For å rengjøre skinnende overflater

 Opprettholde glansen på vinduer, speil, granitt, glass og annen form for skinnende overflate med en mikrofiberklut. Forbered en løsning av eddik og vann og sprøyt overflaten med den. Deretter gni det med håndkleet og de vil bli like gode som nye.

Du kan også gjøre det bare med vann eller legge til noen dråper sitron, noe som vil hjelpe deg å gi en behagelig lukt.

Å rengjøre kjøkkenet

Når du går for å velge klut til kjøkkenet, anbefaler vi såklart mikrofiber. De tjener til å tørke opp søl,smuss og væsker, for å tørke apparater av rustfritt stål. De er også svært effektive for å eliminere fett som forblir på en hvilken som helst overflate.

De viktigste rådene du bør følge på kjøkkenet – også på badet – er ikke å blande klutene sammen. Den du bruker til å rengjøre, ikke bruk den til å tørke!

Å rengjøre gulvet

cleaning-mop-2506951_640

Enten du bare vil fjerne støvet eller gjøre en dypere rengjøring til gulvet i huset ditt, vil mikrofiberkluter være svært nyttig. På kort tid vil gulvet bli som nytt, og i dette tilfellet trenger du heller ikke å bruke kommersielle kjemikalier.

Kluter som du bruker til dette formålet må være svært absorberende.

Å rengjøre møblene

I dette tilfellet vil de ikke bare tjene til å fjerne støv som samles på møbler, men de er også gode for å fjerne flekker. Du må bare bruke litt varmt vann for å fukte kluten og deretter gni den berørte overflaten.

Å rengjøre bilen

cleaning-1837332_640

Rengjøring av bilen med mikrofiber er svært vanlig. De brukes både innvendig og utvendig, for å fjerne støv, rengjøre vinduer, hjul, dører, vokse og polere.

Det er ingen fare for å skade noen av delene, takket være delikatessen til mikrofiberproduktene

Hvordan behandle mikrofiberklutene

putz-bucket-1290951_640

En av de vanligste spørsmålene i bruken av dette materialet er hvordan man skal ta vare på det slik at de ikke mister fibrene.

Den grunnleggende omsorg for ikke å skade dem, er ikke å bruke blekemiddel eller tøymykner under vasking. Sistnevnte reduserer effektiviteten. Tørk dem på stativ, hvis du må bruke en tørketrommel må du sørge for at du stiller den laveste temperaturen. Stryk aldri et mikrofiberhåndkle fordi du kan brenne stoffets fibre.

Du kan vaske dem for hånd eller maskin med varm temperatur. Ikke bland dem med badehåndklær eller mellom dem. Det vil si at håndklær som du bruker til å polere benkeplater, ikke vasker dem sammen med de du bruker til å rengjøre gulvet. Hvis det er nødvendig å ta dem sammen i vaskemaskinen, legg dem i bløt før i nok varmt vann.

Når du innser at de har begynt å miste effektiviteten, kan du velge å resirkulere håndklær for å være mer miljøvennlige.

Det er mange bruksområder til disse klutene i huset ditt. Hvis du fant denne artikkelen om bruk av mikrofiber til å rengjøre nyttig, del den gjerne på dine sosiale nettverk.