Ditt rengjøringsfirma i Skien og Porsgrunn. Vi rengjør både hjemme og på kontoret! La oss gjøre jobben for deg. Bestill nå!

10 Tips for å holde gulvene rene i hytta

hytta

Når vi er på hytta, elsker vi å tilbringe mye tid i naturen. Men det vi ikke liker er skitten som stadig kommer inn sammen med oss.

Å holde hytte gulvene rene er veldig viktig. Mange hytter har gulv av tre, det å få skitt, sand og grus på slike gulv slites veldig hardt.  Det å holde hytte gulvet rent trenger ikke å være vanskelig. Vi skal gi deg ti tips som gjør rengjøring av hyttegulvene enklere. Prinsippet bak disse tipsene er at litt forebygging vil gjøre rengjøringen mye enklere!

1. Få et tungt, grovt utendørs teppe for hver inngangsdør.

Som de fleste ting er det mye lettere å forhindre den uønskede situasjonen enn å måtte fikse den. Eller i dette tilfellet, for å rengjøre det. Derfor liker jeg å begynne med å jobbe for å forhindre at gulvene blir skitne i utgangspunktet.

Første forsvarslinje er inngangspartiene. Ved hver inngang eller utenfor, legg et tungt teppe med høye, grove fibre.

mat

Denne type tepper er laget for utendørs og er gode for å tørke føttene før du går inn i hytta. De fjerner ikke alt smuss, men de hjelper mye med møkk og skitt som følger med skoene.

Tunge teppe.er med høye, tykke fibre er ideelle for å fjerne mye skitt fra skoene før folk kommer inn i huset.

2. Knagger ved inngangen

Det er en god ide å plassere knagger ved inngangen for å henge jakker og annet vått tøy, på denne måten vil du ikke føre fuktighet og smuss de inneholder inn i hytta, og du vil også ha dem organisert i stedet for å ha dem på bakken eller ligge hvor som helst

hylle

3. Få en dørmatte som er stor nok til å stå på

Din neste forsvarslinje er innendørs teppe. Folk kommer ikke til å ta av seg skoene i de fleste tilfeller, så du trenger et teppe som kan trekkes og ristes ved anledninger som sitter rett ved inngangen.

Jeg foreslår at du får en matte som er stor nok til at flere kan komme inn og ta av seg skoene uten å forlate matten. Jo lettere og mer behagelig det er å fjerne skoene sine, desto mindre press får du fra barn og familiemedlemmer.

Dette teppet burde ikke være fancy i det hele tatt. Få noe holdbart og slitesterkt, slik at du kan riste eller støvsuge ganske ofte. Resten av hytta skal være ganske ren, i det minste fra skitt som føres inn av fottrafikk.

4. Ha en benk eller stol nær inngangsdøren

Igjen, dette igjen gjør det så enkelt som mulig å få skoene av og på rett ved døren.

Få en liten benk som et par mennesker kan bruke samtidig for å sette seg ned og ta av og på skoene. Plasserer du den i inngangen, så nær døren som mulig, vil du få mye mindre skitt i hele hytta.

5. Plasser en enkel skooppbevaringsplass ved døren

Når du får folk til å fjerne skoene i nærheten av døren, trenger de et sted å sette skoene på. Og ingen liker en haug med sko ved inngangsdøren. Visst, du kan sette dem i et skap et sted, men så ender du opp med å rote gjennom et skap for skoene dine hver gang du vil ut. Det er upraktisk, så det som vil skje er at folk vil fortsette å ha på seg skoene når de kommer inn. Teppene dine vil bidra til å redusere smuss, men støv vil fortsatt samles overalt.

Derfor anbefaler jeg at du oppbevarer skoene dine ved inngangsdøren.

Vi liker å ha på noe som fungerer både for å oppbevare sko og for å fungere som en benk.

Vi ville valgt noe som samsvarer med hyttestilen din og som passer budsjettet ditt.

Vi liker ideen om å kombinere skooppbevaring og en god benk eller ta på og av sko. Det er mange varianter. Noen har dører som dekker skoene hvis det er noe du vil ha.

6. Plasser myke tepper i store oppholdsrom uten tepper

tepper

Igjen, jo mer praktisk det er å ikke bruke sko på hytta, desto mer sannsynlig er det at folk følger den regelen.

Hvis du har tepper i hele hytta, kan du gå videre til neste trinn. Men mange av hyttene er bygget med tregulv eller flislagt gulv overalt. Så i områder med høy trafikk, der folk tilbringer mesteparten av tiden, legger du ned tepper som er behagelige å gå på. Ellers vil folk ha på seg sko bare for å ha en beskyttelse på føttene.

Alternativet til dette er selvfølgelig å ha et par innendørs sandaler eller tøfler for hvert familiemedlem, slik at de kan ta på seg tøflene når de kommer inn. Tepper vil likevel være mer praktiske og mindre sannsynlig å motvirke folk til å ta av seg skoene innendørs.

7. Få sko som er lette å ta på og ta av for raske utflukter.

Uansett hva du gjør for å gjøre det praktisk å la skoene være ved døren, er det aldri praktisk når du trenger å ta en rask tur utenfor for å måtte ta på deg sokkene og skoene og knytte dem.

Jeg vet, det er veldig lat av oss å si det. Men vi vet alle at det vanligvis er sant.

Så hvis du sannsynligvis trenger å ta raske turer utenfor, spesielt om natten når vi vanligvis er latere, må du ha et par utendørs sko tilgjengelig. Hvis du trenger å gå ut for å få mer ved, eller hvis toalettet er på utsiden av hytta, slipper man unødvendig bøss på gulvene med en slik løsning. 

8. Luftrenser til oppholdsrom

Ok, nå har vi snakket om å hindre folk i å spre skitt over hele hytta. Men hva med støvet?

Det har en tendens til å være ganske mye støv i luften i hytta vår, og ingen mengder tepper kommer til å forhindre at støv kommer inn og legger seg på gulvet.

Hvis hytta di blir ganske støvete, anbefaler vi en luftrenser som kan fungere i hovedstuen. En luftrenser vil bidra til å fjerne mye av det støvet fra området. Dette vil minimere tiden du har til å støvsuge og feie.

Vi anbefaler at du velger en som ikke bruker mye strøm hvis du er utenfor nettet, for å være effektiv må de jobbe konstant mens du er i hytta

9. Få en støvsuger som du kan bruke på alle gulvene dine

Sopekost til besvær, kosten gir litt støv til luften, noe som får det til å føles som at det straks må feies igjen så snart en er ferdig.

Få en høydejusterbar støvsuger som kan støvsuge harde gulv. På denne måten, når du trenger å rengjøre gulvene, er jobben rask og effektiv. Vi anbefaler en anstendig støvsuger, ikke noe fancy, som ikke er for klumpete og som du kan lagre på hytta hele tiden.

støvsuger

10. Samle gjenværende støv

Vi vet alle at støvsugere ikke vil få med seg alt støvet. Som med sopekoster, vil noen bli igjen. For rask og enkel rengjøring anbefaler jeg å skaffe en mopp eller et lignende produkt som fungerer som en tørrmopp for å samle støv. Sveip moppen din og, voila, gulvene bør forbli rene.

Derfor trenger du fortsatt et vanlig feiebrett. I det minste for de store tingene. Og ved å holde gulvene rene, kan du komfortabelt gå rundt uten at  gulvene slites for fort.

 

Det er nesten ikke til å unngå at det samler seg støv, sandkorn, grus og dammer etter smeltet snø. Vi håper dette kan være gode tips til hvordan gulver og rom blir enklere å rengjøre, gir mindre slitasje  og mindre jobb. 
Har du allikevel lyst på en ordentlig pause fra dette styret så la oss gledelig komme å gjøre det for deg! Bestill renhold her.